مسئول واحد
زینب احمدی تلفن تماس:37002375 پست الکترونیک :ahmadiz4[at]mums.ac.ir
شرح وظایف کارشناس مسئول واحد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان :
- تعامل و هماهنگی با مدیریت بیمارستان جهت ارتقاء کیفیت خدمات بخش تغذیه
- ارائه گزارش عملکرد 6 ماهه و یکساله به واحد تغذیه معاونت درمان دانشگاه
- پیگیری مشکلات اعلام شده توسط کارشناس تغذیه معاونت و یا ناظرین وزارت بهداشت طی بازدید های دوره ای و اتخاذ راهکارهای مناسب جهت رفع آن ها با همکاری مراجع ذیربط
- تشکیل کمیته تغذیه و برگزاری جلسات منظم طرح و بررسی مشکلات موجود و افزایش هماهنگی و همکاری اعضاء تیم درمان (پزشکان، مدیریت خدمات پرستاری و مشاورین و کارشناسان تغذیه) در اجرای برنامه های تغذیه بالینی در موضوعات مربوطه
- شرکت در جلسات مناقصه و نظارت بر عقد قرارداد های غذا از جهت رعایت ضوابط بخش تغذیه توسط پیمانکار )در موارد واگذاری خدمات(
- آگاهی، تسلط کامل و آموزش برنامه اعتبار بخشی، استانداردها و فرآیندهای خدمات غذایی و سایر دستورالعمل های ذیربط به کارکنان واحد
- اجرای برنامه اعتباربخشی واحد تغذیه بیمارستان با همکاری کارشناسان مدیریت خدمات غذایی و مشاوره تغذیه و رژیم درمانی
- پیگیری رفع نواقص سنجه ها در اعتبار بخشی دوره های گذشته با کمک مشاورین و کارشناسان تغذیه
- مدیریت، سرپرستی، نظارت، ارزیابی کیفی - دوره ای فعالیت های واحد خدمات غذایی و واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و تقسیم وظایف کارکنان تحت سرپرستی
- برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش تغذیه منطبق با استانداردهای نیروی انسانی و تلاش جهت تامین نیروی انسانی لازم و کافی برای بیمارستان ازطریق مراجع ذیربط
- تلاش در اجرای ضوابط بخش تغذیه به بهترین نحو ممکن و نظارت مستمر بر نحوه پیاده سازی آن
- جلوگیری از ورود و توزیع غذا برای بیماران از مراکز تهیه و طبخ غذا یا دیگر بیمارستان هایی که فاقد کارشناس تغذیه ناظر بوده و یا زنجیره گرم بطور کامل در انتقال غذا رعایت نشده است.
- تهیه و تکمیل چک لیست امتیازدهی شرکت های خصوصی پیمانکاری طبخ و توزیع غذا بر اساس مفاد قرارداد با همکاری کارشناس تغذیه خدمات غذایی و واحد بهداشت محیط )در موارد غیر خودگردانی
- نظارت بر تنظیم برنامه غذایی بیماران توسط کارشناس تغذیه خدمات غذایی مطابق با اصول تغذیه ای و بهداشتی با همکاری کارشناس بهداشت محیط در حیطه موارد بهداشتی
- همکاری با مشاورین تغذیه جهت ارائه مشاوره تغذیه و رژیم درمانی
- همکاری با کارشناس خدمات غذایی در امور نظارت و ساماندهی امور غذا
- پیش بینی ذخیره مواد غذایی ضروری جهت مواقع اضطرار و بحران )بر حسب امکانات و نوع مواد غذایی( و حوادث غیر قابل پیش بینی جهت پیشگیری از مخاطرات امور تغذیه بیمارستان
- نظارت بر تامین مواد اولیه غذایی برحسب امکانات بیمارستان و نوع مواد غذایی برای مدت قابل قبول بر حسب شرایط بیمارستان و حسن اجرای آن توسط کارشناس تغذیه خدمات غذایی
- نیازسنجی و پیش بینی راهکارهای تامین مکمل های بیمارستانی و محلول های تجاری مورد نیاز بیماران با تعامل مشاور تغذیه و رژیم درمانی وارسال لیست مکمل ها و محلول های مورد نیاز به معاونت درمان جهت انجام اقدامات لازم برای تسهیل دسترسی به آن ها
- به روز رسانی و تامین تجهیزات بخش تغذیه شامل آشپزخانه، اتاق های تغذیه , انبارها و کلینیک تغذیه بیمارستان و تدارکات مربوطه با همکاری واحد بهداشت محیط
- نظارت بر بودجه خدمات غذایی ، قراردادهای غذا ، نوشیدنی ها و میان وعده ها
- نظارت برانجام مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بیماران بستری و سرپایی در کلینیک سرپایی تغذیه بیمارستان با نسبت توافقی با کارشناسان تغذیه بیمارستان
- گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با حیطه کاری بویژه موضوعات تغذیه بالینی
- انجام تحقیق و مطالعات و استفاده از شواهد و تجربیات موجود جهت ارتقاء کیفیت خدمات در بیمارستان با همکاری کارشناسان تغذیه و سایر پرسنل مرتبط
- نظارت و کنترل کلیه بروشورهای آموزشی تغذیه تهیه شده برای بیماران سرپایی و بستری از جهت صحت و انطباق با پروتکل ها و مبانی تغذیه
- برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان خدمات غذایی با همکاری کارشناس تغذیه خدمات غذایی و سایر پرسنل مرتبط
- هماهنگی با رابطین آموزشی بیمارستان جهت اخذ مجوزهای مربوطه در برگزاری دوره های آموزشی
- انجام هماهنگی های لازم برای ایجاد امکان ورود اطلاعات تغذیه ای مورد نیاز کارشناسان و مشاورین تغذیه از بیماران در برنامه سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) و تنظیم شاخص های تغذیه ای بیماران بستری براساس موارد تعریف شده توسط گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت
- بارگذاری اطلاعات غذایی و تغذیه ای در سایت یا شبکه الکترونیک بیمارستان
- تهیه و تنظیم برنامه غذایی پرسنل مطابق با اصول تغذیه ای و بهداشت
- تهیه و تنظیم برنامه غذایی بیماران مطابق با اصول تغذیه ای و بهداشت
- شرکت در کمیته اقتصاد ،غذا و دارو بصورت ماهیانه جهت ارتقاء و ساماندهی خدمات تغذیه بیمارستان
- شرکت در کمیته آموزش سلامت بصورت ماهیانه
- جمع آوری اطلاعات آماری مرتبط با فعالیت های بخش تغذیه و بکارگیری نتایج در برنامه ریزی های آتی
- بررسی گزارشات و آمار بخش تغذیه و ارسال بازخورد های دوره ای (ارائه گزارش- روند تغییر شاخص ها و ...) به معاونت درمان دانشگاه
کارشناسان واحد
رضا افتخار |
تلفن : 37002268 |
پست الکترونیک :eftekharr3[at]mums.ac.ir |
اسماء قدمیاری |
تلفن : 37002268 |
پست الکترونیک :ghadamyaria3[at]mums.ac.ir |
زهرا نیرومند |
تلفن : 37002268 |
پست الکترونیک :niroumandz3[at]mums.ac.ir |
شرح وظایف رشته شغلی کارشناس تغذیه ورژیم غذایی ، در پست سازمـــانی "کارشناس تغذیه" ( مدیریت بخش غذا ) شامل موارد زیر می باشد :
- نظارت بر نحوه عملکرد پرسنل آشپزخانه شامل :
- آموزش و نظارت در خصوص مراحل آماده سازی ، ذخیره سازی ، پخت و نحوه چیدمان و بسته بندی غذاهای معمولی ورژیمی
- گزارش نحوه عملکرد در صورت بروز مشکل به مسئول مافوق
- راند روزانه تجهیزات و ملزومات تهیه ، آماده سازی و پخت غذا و در صورت لزوم سفارش تعمیر یا خرید
- تنظیم جیره مواد غذایی درخواستی از انبار جهت پخت غذای روز بعد و ارسال آن به انبار
- تنظیم آمار روزانه پرس غذای پخت شده جهت تنظیم جیره
- نظارت بر نحوه تهیه گاواژ مطابق دستورالعمل ارسالی مشاورین تغذیه مرکز
- کنترل لیست درخواست رژیم غذایی بیماران از بخش و سفارش تهیه غذاهای رژیمی در سه شیفت با توجه به دستورالعمل ابلاغ شده مشاورین تغذیه مرکز
- نظارت بر نحوه توزیع غذا در بخش
- کنترل ونظارت بر نحوه سفارش خرید مواد غذایی به صورت روزانه
- نظارت بر مواد غذایی خریداری شده قبل از ورود به انبار ؛ از لحاظ دارا بودن مولفه های بهداشتی – تغذیه ای موردانتظار و کنترل با نوع سفارش خرید داده شده
- تکمیل چک لیست داخلی کار واحد خدمات غذایی مرکز به صورت روزانه
- تهیه وتنظیم وبازنگری در منوهای غذایی معمولی و رژیمی( با توجه به دستورالعمل مشاورین تغذیه مرکز)
- گزارش آماری از مقدار مصرف اقلام غذایی مصرف شده ماهانه ( انواع گوشت ، لبنیات ، روغن ، سبزیجات یا میوه ) و تطبیق آن با پرس غذای مصرفی در مرکز در یک ماه و تحلیل آماری آنها در مقایســــه باهم
- شرکت در انواع کارگاههای آموزشی نحوه مدیریت بخش غذا و....
شرح وظایف رشته شغلی کارشناس تغذیـه ورژیم غذایی ، در پست سازمــــــانی "کارشناس تغذیه و رژیم درمانی "( مشاور تغذیه و رژیم درمـــان ) شامل موارد ذیل می باشد :
- ویزیت بیماران مشخص شده نیازمند مشاوره تغذیه با غربالگری تغذیه ای انجام شده در بدو پذیرش بیمار با درخواست پزشک معالج یا تشخیص مشاور تغذیه باهماهنگی ومشورت با پزشک معالج بیمار
- ویزیت بیماران در بخشهای بستری با درخواست پزشک معالج ، یا درخواست خود بیمار یا همراهان وی ( با هماهنگی و مشورت قبلی با پزشک معالج بیمار ) ، پایش ویزیتهای تغذیه قبلی بیماران مورد مشاوره
- ویزیت سرپایی مراجعین در درمانگاه تغذیه مرکز (خصوصا بیمارانی که قبلا سابقه بستری در مرکز را داشته اند)
- پیشنهاد خرید و تجویز انواع مکملهای غذایی مورد نیاز بیماران بستری شامل انواع پودرهای آماده تجاری در تغذیه انترال و پرنترال و به صورت میان وعده خوراکی
- پیشنهاد خرید وتجویز انواع ویتامینها واملاح در بیماران نیازمند دریافت آنها
- تنظیم فرمولاسیون گاواژهای دست ساز در مرکز به تفکیک شرایط متفاوت بالینی و ابلاغ به کارشناس مسئول خدمات غذایی
- تنظیم پروتوکل درمانی – تغذیه ای جهت کلیه بیماران بستری مورد مشاوره تغذیه و ابلاغ به کارشناس مسئول خدمات غذایی مرکز.
- کنترل و پایش مقدار غذای خورده شده بیماران بستری در بخش ؛ خصوصا بیماران واجد مشاوره تغذیه و تغییر نوع غذا یا دستورالعمل تنظیم شده قبلی با توجه به شکایت بیمار از غذای تهیه شده با ابلاغ به کارشناس مسئول خدمات غذایی مرکز
- تنظیم گزارش آماری تعداد مشاوره تغذیه انجام شده سرپایی ، بستری
- شرکت در انواع کارگاههاو سمینارهای آموزشی مدون وغیرمدون تغذیه
شرح وظایف ناظرین تغذیه
شرح وظایف ناظرین تغذیه به تفکیک شیفت بیمارستانی :
پرسنل شیفت صبح :
- نظارت بر آمار توزیع شده وعده صبحانه (تحویل فرم های آماری وعده صبحانه از سلفدار و نظارت بر آمار توزیعی و مطابقت با his - گزارش گیری ساعت توزیع صبحانه در بخش ها و تحویل نان از سلفدار و گزارش به مسئول واحد (
- گزارش گیری لیست میان وعده به تفکیک رژیمی و گروههای آسیب پذیر(بخش اطفال- سالمندان-ایزوله) از his و تحویل فرم تکمیل شده به سلفدار
- نظارت برکیفیت و نحوه توزیع میان وعده صبح بصورت تصادفی در بخش ها
- نظارت برکیفیت تغذیه ای ورود مواد اولیه به انبار
- نظارت بر کیفیت مواد غذایی موجود در سردخانه زیر صفر و بالای صفر
- نظارت روزانه بر توزین مواد اولیه لازم جهت طبخ وعده ناهار بیمار و پرسنل بر اساس برگه برآورد آنالیز غذایی(مواد پروتئینی و کلیه مواد لازم جهت طبخ انواع غذاها)
- نظارت بر طبخ غذاهای رژیمی و مطابقت با آنالیز(غذاهای رژیمی حتما در ظروف جداگانه باید طبخ گردد).
- نظارت بر توزیع غذا وعده ناهار بیمار ابن سینا و حجازی (توزین تصادفی غذاها بصورت جداگانه و میانگین ظروف 5 تایی، تست غذا و بررسی کیفیت و طعم غذا ،نحوه بارگیری مناسب غذاهای بیمار ، نظارت بر توزیع غذا در بخش ها بصورت تصادفی)
- گزارش گیری روزانه آمار بیماران از his به تفکیک معمولی و رژیمی برای وعده ناهار و تحویل فرم آمار به مسئول توزیع غذا
- تنظیم لیست براورد غذایی بر اساس برنامه غذایی هفتگی بر اساس امار استخراج شده از his و تحویل به انباردار ساعت 12:30 الی 13
- نظارت بر تایید پرسنل مجاز دریافت غذا وعده ناهار ساعت 12:50 و در صورت عدم تایید مسئول امور اداری گزارش به مسئول واحد جهت پیگیری
- تهیه مشخصات بیماران رژیمی ناهار(نام و نام خانوادگی،تاریخ،نام وعده غذایی،نام بخش)و تحویل به مسئول توزیع غذا جهت نصب بر روی ظروف غذاهای رژیمی
پرسنل شیفت عصر:
- نظارت بر آمار توزیع شده وعده ناهار پرسنل (تحویل لیست مجاز دریافت ناهار از سامانه کارا و تحویل به سلفدار – گزارش تعداد پرسنلی که ژتون غذایی برایشان صادر نگردیده و بدون تحویل فرم درخواست رزرو غذا متقاضی دریافت غذا می باشند،گزارش تعداد پرسنلی که با فرم درخواست رزرو غذا به سلف سرویس مراجعه کرده اند (
- نظارت بر لیست میان وعده توزیعی عصر واخر شب به تفکیک رژیمی و گروههای آسیب پذیر(بخش اطفال- سالمندان-ایزوله) و مطابقت لیست میان وعده صبح با عصر از طریق مقایسه با his(جهت حذف بیمارانی که ممکن است در لیست میان وعده صبح تعریف شده باشند ولی عصر ترخیص شده باشند)
- نظارت بر کیفیت و نحوه توزیع میان وعده عصر بصورت تصادفی در بخش ها
- نظارت روزانه بر توزین مواد اولیه لازم جهت طبخ وعده غذایی شام بیمار و پرسنل بر اساس برگه برآورد آنالیز غذایی(مواد پروتئینی و کلیه مواد لازم جهت طبخ انواع غذاها)
- نظارت بر طبخ غذاهای رژیمی و مطابقت با آنالیز(غذاهای رژیمی حتما در ظروف جداگانه باید طبخ گردد).
- نظارت بر توزیع غذا وعده شام بیمار ابن سینا و حجازی (توزین تصادفی غذاها بصورت جداگانه و میانگین ظروف 5 تایی، تست غذا و بررسی کیفیت و طعم غذا ،نحوه بارگیری مناسب غذاهای بیمار ، نظارت بر توزیع غذا در بخش ها بصورت تصادفی)
- گزارش گیری روزانه آمار شام بیماران از his به تفکیک معمولی و رژیمی و تحویل فرم آمار به مسئول توزیع غذا
- تهیه لیست پرسنل مجاز دریافت غذا وعده شام و تحویل به سلفدار
- تهیه مشخصات بیماران رژیمی شام(نام و نام خانوادگی،تاریخ،نام وعده غذایی،نام بخش)و تحویل به مسئول توزیع غذا جهت نصب بر روی ظروف غذاهای رژیمی
نظارت بر توزیع غذا در بخش های بیمارستان :
روزهای زوج نظارت بر توزیغ غذا بیمارستان حجازی در وعده ناهار و شام
روزهای فرد نظارت بر توزیغ غذا بیمارستان ابن سینا در وعده ناهار و شام