CMMS

nazarshanji

درباره بيمارستان

تاریخچه بیمارستان ابن سینا

بيمارستان و مرکز آموزش روانپزشکی ابن سينا فعاليت خود را در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی تحت عنوان<<مرکز جامع روانی >> در محلی واقع در خيابان احمد آباد مشهد آغاز کرد.چيزی نگذشت که اين مرکز به مکانی ديگر واقع در ميدان فردوسی مشهد انتقال يافت وتحت عنوان << بيمارستان رازی >> زير نظرسازمان تامين اجتماعی به فعاليتهای خود ادامه داد.
در همين سالها مسئوليت اداره، سرپرستی، وخدمت رسانی به بيمارستان << دکتر حجازی >> واقع در خيابان خواجه ربيع مشهد نيز بر عهده اين بيمارستان گذاشته شد.قابل ذکر است بيمارستان دکتر حجازی از مدتها قبل يعنی در سال ۱۳۲۸ هجری شمسی به همت آقای دکتر حجازی تاسيس شده بودوعمدتا به درمان و نگهداری بيماران روانی مزمن بويژه بيماران بی سرپرست میپرداخت.اين بيمارستان تا قبل از پيوستن به بيمارستان رازی به صورت خيريه واز طريق کمکهای مردمی اداره می گرديد.
درسال ۱۳۶۷ مجددا بيمارستان ابن سينا ( بيمارستان رازی آن زمان ) تغيير مکان داد و در محل جديدیکه همان محل کنونی است مستقر شد. همچنين نام بيمارستان از بيمارستان رازی به بيمارستان ابن سينا و سپس بيمارستان و مرکز آموزش روانپزشکی ابن سينا تغيير کرد. بعلاوه از آن تاريخ به بعداين مرکز بعنوان يکی از واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعاليت خود را دنبال کرد .
در سال ۱۳۷۹ مرکز بهداشت روانی و روانپزشکی شفا که يکی از بيمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود منحل گرديد و کليه وظايف آن اعم از آموزشی و درمانی به بيمارستان ابن سينا محول شد.اين تحول به نوبه خود مسئوليتها و وظائف بيمارستان ابن سينا را افزايش داد.
در حال حاضر بيمارستانهای ابن سينا و دکتر حجازی مشهد يکی از بزرگترين مجتمع های روانپزشکی کشور محسوب ميشود که علاوه بر خدمات آموزشی ، سرويسهای درمانی لازم را به گروه وسيعی از بيماران روانی بستری و سرپايی ساکن در استان های خراسان رضوی ، جنوبی و شمالی و حتی ساير استان های شرق کشور ارائه می کند.

تاريخچه بیمارستان دكتر حجازي

بيمارستان دكتر حجازي در سال 1328 هجري شمسي توسط آقاي دكتر حجازي تأسيس و به صورت وقف در اختيار بيماران رواني قرار گرفت.
بيماران بستري در اين بيمارستان عمدتاً بيماران رواني مزمني هستند كه به دلايل مختلف از جمله پسرفت اعمال شناختي، وجود علائم استقرار يافته، و همچنين نداشتن حامي و سرپرست از زندگي طبيعي در اجتماع محروم هستند. بخش ديگري از مراجعه‏كنندگان به اين بيمارستان را وابستگان به مواد كه متقاضي ترك هستند تشكيل مي‏دهند.
بيمارستان دكتر حجازي در زميني به مساحت 9968 احداث شده و زيربناي آن حدود 7042 مترمربع است.